
Udalosti Search and Views Navigation
december 2019
Konzulát OEVE a EVIRS srdečne pozýva všetkých prísažných členov a členky na toto významné podujatie, ako pokračovanie v tradícii prijímania nových členov do Klubu rytierov vína a čestných členov, ktoré sa bude konať v Zlatej sále Kataríny Pálfy v Zámku Šimák v Pezinku. Začiatok podujatia - v stredu 11. decembra 2019 o 17.00 hod. PROGRAM: Otvorenie COLOR, ODOR, SAPOR – SALVE VINI, Prijímanie nových členov do Klubu rytierov vína, Udeľovanie čestného členstva v Rytierskom ráde vína, Enogastronomické snúbenie jedla a vína, Kultúrny program. Záväznú účasť na podujatí nahláste najneskôr do 1.12.2019 na: evirs@evirs.sk Vstupné: 65,- € Poplatok uhraďte na číslo účtu ... viac >>
Zobraziť viacjanuár 2020
Pozvánka na ples, na ktorom sa nikto na nič nehrá a panuje skvelá zábava až do rána. Čaká vás skvelý program, výborné jedlo a ochutnávka vín známych slovenských vinárstiev. Vstupenky sú v predaji za 80 EUR/osoba.
Zobraziť viacfebruár 2020
Pozývame vás na 1. ročník VINÁRSKEHO PLESU NA ZÁMKU. Ples sa bude konať 8. februára 2020 v Palace Art Hoteli Pezinok. Príďte si zaplesať na noblesný vinársky ples na najkrajšom mieste v Pezinku, do Zlatej sály Kataríny Pálfy na Pezinský zámok. Prvých 70 vstupeniek je už teraz v predaji za 160 EUR/ osoba. Ďalší predaj bude už za zvýšenú cenu: 170 EUR/ osoba.
Zobraziť viacmarec 2020
POZOR ZMENA TERMÍNU! Z dôvodu zavádzania opatrení zameraných na zabránenie šírenia koronavírusu sa podujatie presúva na iný termín. Viac informácií už čoskoro >> PROGRAM: 18. marec 2020 (streda) - miesto: Hotel Vinársky dom, Holubyho 27, Pezinok 9:00 – 13:00 hod. Odborná prednáška: Ing. Dorota Pospíšilová, PhD., najúspešnejšia slovenská šľachtiteľka viniča ŠĽACHTENIE VINIČA, DÔVODY V MINULOSTI A TERAZ, PERSPEKTÍVY, AKTUÁLNA SITUÁCIA - výsledky šľachtiteľskej práce a pohľad na celoživotné dielo, nové muštové a stolové odrody Odborná prednáška: prof. Ing. Pavel Pavloušek, PhD. (Záhradnícka fakulta Mendelovej Univerzity Brno Lednice, odbor Vinohradníctvo a vinárstvo) PRAKTICKÉ ASPEKTY ŠĽACHTENIA MUŠTOVÝCH PIWI ODRÔD – AGROTECHNICKÉ A PESTOVATEĽSKÉ ... viac >>
Zobraziť viacPOZOR ZMENA TERMÍNU! Z dôvodu zavádzania opatrení zameraných na zabránenie šírenia koronavírusu sa podujatie presúva na iný termín. Viac informácií už čoskoro >> PROGRAM: 18. marec 2020 (streda) - miesto: Hotel Vinársky dom, Holubyho 27, Pezinok 9:00 – 13:00 hod. Odborná prednáška: Ing. Dorota Pospíšilová, PhD., najúspešnejšia slovenská šľachtiteľka viniča ŠĽACHTENIE VINIČA, DÔVODY V MINULOSTI A TERAZ, PERSPEKTÍVY, AKTUÁLNA SITUÁCIA - výsledky šľachtiteľskej práce a pohľad na celoživotné dielo, nové muštové a stolové odrody Odborná prednáška: prof. Ing. Pavel Pavloušek, PhD. (Záhradnícka fakulta Mendelovej Univerzity Brno Lednice, odbor Vinohradníctvo a vinárstvo) PRAKTICKÉ ASPEKTY ŠĽACHTENIA MUŠTOVÝCH PIWI ODRÔD – AGROTECHNICKÉ A PESTOVATEĽSKÉ ... viac >>
Zobraziť viacapríl 2021
Slovenská vinárska akadémia Pezinok Vás v spolupráci s Malokarpatským múzeom v Pezinku pozýva na zahájenie online štúdia prostredníctvom videokonferencie. Termín: 15. apríla 2021 (štvrtok) Program: 9.30 hod. - Online pripojenie účastníkov videokonferencie 10.00 hod. - Odborný seminár na tému História vinohradníctva (prednáša a seminár vedie Ing. Martin Hrubala, PhD.) 11.30 hod. - Prestávka na obed 12.00 hod. - Komentovaná degustácia 6-tich vybraných vín (uvádzajú a degustujú priamy výrobcovia vín) Výber vín nadväzuje na tému prednášky História vinohradníctva, čiže budeme spoznávať základné vína, resp. odrody, ktoré súvisia s históriou vinohradníctva na Slovensku, hlavne Malokarpatskej vinohradníckej oblasti: Rizling vlašský – Milan Pavelka Veltlínske ... viac >>
Zobraziť viacjún 2021
Slovenská vinárska akadémia Pezinok vás pozýva na online odborný seminár, ktorý sa uskutoční v pondelok 21. júna 2021. PROGRAM: 17:45 - online pripojenie účastníkov seminára 18:00 - odborný seminár na tému "Slovenské novošľachtence viniča" - úvod do problematiky, prezentácia a komentovaná degustácia vybraných vín: Editio Vinifiera Cuvée Nitria rosé 2020 Chateau Belá Breslava 2019 Karpatská Perla Devín 2020 Editio Vinifiera Cuvée Dunaj 2017 Shebo Winery Hron 2019 Vins Winery Tribute Dorota 2018 Seminár vedie: Ing. Edita Ďurčová DipWSET & WA Hosť podujatia: Ing. Dorota Pospíšilová, PhD. Hostiteľ podujatia a technická podpora: David Slezák Organizátor seminára: SVA Pezinok , Holubyho 28 ... viac >>
Zobraziť viacdecember 2021
Slovenská vinárska akadémia Pezinok v spolupráci s vinárstvom Víno Rajníc v Pezinku vás pozýva na ďalšie online štúdium prostredníctvom videokonferencie. Termín: sobota 11. decembra 2021 PROGRAM: 16.30 hod. - Online pripojenie účastníkov videokonferencie 17.00 hod. - Odborný seminár na tému História vinohradníctva a vinárstva, obdobie Rímskej ríše Prednáša a seminár vedie Ing. František Slezák, Csc., riaditeľ SVA Pezinok 17.30 hod. - Komentovaná degustácia vybraných ocenených vín na prestížnych medzinárodných súťažiach z produkcie vinárstva Víno Rajníc: 1. Müller Thurgau, r. 2021 2. Silvánske zelené, r. 2020 (ocenené AWC Vienna) 3. Rizling rýnsky, r. 2020 (ocenené AWC Vienna) 4. Cuveé 3 Pinotov, r. ... viac >>
Zobraziť viacmarec 2022
Slovenská vinárska akadémia Pezinok vás pozýva na videokonferenciu na tému Víno a zdravie. Termín: 19.3.2022 (sobota) o 17:00 hod. PROGRAM: 16:30 - pripojenie účastníkov 17:00 - príhovor k zahájeniu štúdia na SVA Pezinok v roku 2022, - príprava na záverečné skúšky - SVA Ing. František Slezák, riaditeľ SVA - Víno a zdravie – MUDr. Richard Demovič, PhD., MPH, VinAk 17:30 - prezentácia a degustácia vybraných vín: 1. Rizling rýnsky – Chateau Belá, Eques Miroslav Petrech 2. Tokaj, podľa výberu TOKAJ MACIK WINERY – Eques Jaroslav Macík 3. Skalický rubín – VÍNO MASARYK, Eques Alojz Masaryk 4. Cuveé Bajzle – Limbavin, Judex ... viac >>
Zobraziť viacapríl 2022
Termín: 21. apríla 2022 (štvrtok) ... 10.00 - 17.00 hod. Miesto: Víno Rajníc, Raimex s.r.o., Hrnčiarska 431/8, 902 01 Pezinok Program: 10.00 - 17.00 hod. Senzorické hodnotenie vín - základy zmyslového posudzovania vín, rôzne systémy hodnotenia, systematický prístup WSET - (Ing. Edita Ďurčová DipWSET & WA) – teoretická a praktická časť 12.30 - 13.30 hod. obedňajšia prestávka (obed – v priestoroch Víno Rajníc) Po skončení programu v prípade záujmu exkurzia do Vinárstva Petra Rajníca Cena kurzu: 90€ Účastnícky poplatok je potrebné uhradiť vopred na účet EVIRS – Európsky vinársky rytiersky stav Pezinok, číslo účtu: 2667740014 /1100, IBAN SK2611000000002667740014, variabilný symbol: 21042022. ... viac >>
Zobraziť viac